Emily Letts werkt in een abortuskliniek in Amerika. Zij begeleidt vrouwen die een abortus overwegen. Onlangs waren de rollen omgedraaid en was Letts degene die moest nadenken over keuze om haar ongeboren kindje weg te laten halen.

De 25-jarige vrouw besloot om abortus te plegen en dit vast te leggen op video. Waarom? Simpelweg omdat er nog niet zo’n filmpje zou bestaan en vrouwen allemaal zouden moeten zien dat een abortus helemaal niet zo eng is.

In de video (die al in maart online stond) legt Letts uit dat ze goed heeft nagedacht over haar beslissing en dat ze helemaal nog niet klaar is voor kinderen. Ze voelt haar ook gezegend met de mensen rondom haar die haar volledig steunen. “Ik krijg zo veel steun. Ik ben zo een gelukkige vrouw”, zegt Letts in het filmpje tegen de doktoren.

Niet iedereen is blij met haar verhaal. The Huffington Post en CNN besteedden deze week aandacht aan de video en dat leverde Letts een storm aan kritiek op. Vele organisaties en mensen spreken haar aan als een moordenaar en begrijpen niet dat ze gelukkig kan zijn met haar beslissing. Ze begrijpen niet dat als ze toch geen kinderen wil, waarom ze dan geen voorbehoedsmiddelen heeft gebruikt.