zondag, december 17, 2017

Overige artikelen

Bezieling in de zorg

Bezieling in de zorg, vanaf 1 september, vier weken lang om 16.30 uur bij het RKK op NPO 2

In het nieuwe RKK-tv-programma Bezieling in de zorg maken we kennis met vrouwelijke religieuzen die letterlijk en figuurlijk aan de basis van ons huidige zorgsysteem hebben gestaan. We nemen een kijkje bij ziekenhuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg. In iedere uitzending keert een zuster terug naar de vroegere werkvloer, in een door religieuzen gestichte zorginstelling, om daar een dagje mee te lopen. De religieuzen hebben inmiddels het stokje overgedragen aan zorgprofessionals maar praten met passie en toewijding over hun pionierswerk. Een serie over menslievende zorg vroeger en nu – over goede zorg, waarden, bezieling en inspiratie.

De serie wordt in samenwerking gemaakt met Sint Jacobs Godshuis, Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders; en Projecten in Nederland, een onderdeel van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Deze vierdelige TV-serie is onderdeel van het project Religieus Erfgoed Menslievende Zorg (http://relief.nl/over-ons/erfgoed-menslievende-zorg) waar o.a. ook de Inspiratiedagen Zin in Zorg, en de omvangrijke glossy Zin in Zorg – over menslievende zorg vroeger en nu, deel van uitmaken.

Steun JPV en word lid

Onze activiteiten zijn onmogelijk zonder steun - financieel of anderszins - van leden en donateurs. Word daarom lid van de Juristenvereniging Pro Vita.

Lees verder...

Vind ons op Twitter

Client Section