zondag, december 17, 2017

Abortus binnenland

SGP: Stop orgaanhandel na abortus

Het kabinet moet via diplomatieke weg proberen de „ongewenste” praktijk van het commercieel verhandelen van organen van geaborteerde kinderen in de VS voorkomen.

Daarop dringt SGP’er Van der Staaij aan in Kamervragen die hij dinsdag heeft gesteld aan de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Schippers (Volksgezondheid).

Hij wijst de bewindslieden erop dat klinieken van de Planned Parenthood Federation of America (PPFA) –de grootste aanbieder van abortussen in de VS– handel dreven met bedrijven en laboratoria in weefsel en ledematen van geaborteerde kinderen. Ook werd de abortusmethode gewijzigd om organen zoals harten en ogen zo intact mogelijk te kunnen ‘oogsten’.

Van der Staaij eist van het kabinet de garantie dat er geen Nederlandse of Europese subsidies worden gebruikt door PPFA-klinieken voor die praktijken.

Mochten de ministers die garantie niet kunnen geven, dan moeten ze de Nederlandse subsidies aan de PPFA intrekken. Ook moeten ze ervoor zorgen dat er geen Europees geld meer naar die organisatie gaat.

Is de abortusgrens nog wel verdedigbaar?

Nationaal symposium “Is de abortusgrens nog wel verdedigbaar?”Op zaterdag 29 maart 2014 heeft een nationaal symposium plaatsgevonden om vanuit verschillende disciplines tot een standpunt te komen ten behoeve van politiek en wetenschap.

Ga naar de artikelen

Steun JPV en word lid

Onze activiteiten zijn onmogelijk zonder steun - financieel of anderszins - van leden en donateurs. Word daarom lid van de Juristenvereniging Pro Vita.

Lees verder...

Abortion The Silent Scream

Vind ons op Twitter

Client Section