zaterdag, januari 20, 2018

Abortus binnenland

Charlotte Lockefeer van de Teldersstichting, het wetenschappelijk instituut van de VVD, verraste drie weken geleden met een uiterst kritisch stuk over abortus. Zij vertolkt in de VVD een minderheidsstandpunt, maar merkt in reacties dat ook liberalen vinden dat abortus niet te makkelijk moet zijn.

Lees meer...

Het kabinet moet via diplomatieke weg proberen de „ongewenste” praktijk van het commercieel verhandelen van organen van geaborteerde kinderen in de VS voorkomen.

Lees meer...

De NIP-test - een vervolgscreening tijdens de zwangerschap - stelt niet alleen zwangeren, maar de hele samenleving voor nieuwe vragen. Na de zomer neemt minister Schippers een besluit of deze test breed wordt ingevoerd om te screenen op drie aandoeningen, waarvan het Downsyndroom de bekendste is. Deelname aan NIPT kan nu voor een selecte groep vrouwen via onderzoek van Vumc, maar wekelijks steken zo’n honderd vrouwen de grens over om in het buitenland een test te ondergaan.

Lees meer...

Als vrouwen onverwacht en ongewenst zwanger worden, horen ze hun verantwoordelijkheid als moeder niet zomaar af te kunnen breken met een pil, betogen Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink en Bart Bouter namens NPV-Zorg Voor Het Leven en Pro Vita Humana.

Lees meer...

Voor meer informatie over de brief kunt u op de link Brief aan minister Schippers inzake Evaluatie Wet Afbreking Zwangerschap klikken.

Voor meer informatie over het antwoord kunt u op de link Antwoord van ministerie inzake Evaluatie Wet Afbreking Zwangerschap klikken.

Weten is soms beter dan vergeten, maar we moeten niet alle risico's van het leven willen beheersen, betoogt Miek Smilde.

Lees meer...

Een voormalig voorzitter van de raad van toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft een open brief geschreven naar het bestuur van dat ziekenhuis over abortus bij kinderen met het syndroom van Down. Dat meldde regionale nieuwssite Ede Stad woensdag.

Lees meer...

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede moet het besluit om in speciale gevallen abortus vanwege het Syndroom van Down toe te staan, herzien. Dat is in het kort de boodschap van Kees van der Sluijs.

Lees meer...

Inkomensongelijkheid, kinderopvang, glazen plafond, rolverdeling: het was Internationale Vrouwendag en het hele vrouwendebat passeerde weer eens de revue. Gek genoeg blijft één vrouwenissue daar de afgelopen jaren consequent buiten. Abortus. Dat boek is dicht. Op een aantal halfzachte pogingen van de ChristenUnie na, lijkt het debat definitief afgerond. Abortus hoort nu thuis in het rijtje homohuwelijk, euthanasie, softdrugsbeleid en gelegaliseerde prostitutie. Voorbeelden van ruimdenkend Nederland. Voorbeelden die ons trots maken. Morele bezwaren hoor je eigenlijk alleen van republikeinse presidentskandidaten of van godsdienstwaanzinnige huismoeders die plastic foetus-poppetjes rondsturen.

Lees meer...

Is de abortusgrens nog wel verdedigbaar?

Nationaal symposium “Is de abortusgrens nog wel verdedigbaar?”Op zaterdag 29 maart 2014 heeft een nationaal symposium plaatsgevonden om vanuit verschillende disciplines tot een standpunt te komen ten behoeve van politiek en wetenschap.

Ga naar de artikelen

Steun JPV en word lid

Onze activiteiten zijn onmogelijk zonder steun - financieel of anderszins - van leden en donateurs. Word daarom lid van de Juristenvereniging Pro Vita.

Lees verder...

Abortion The Silent Scream

Vind ons op Twitter

Client Section